به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری با تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همه ساله مقام معظم رهبری نظام تعلیم و تربیت را مورد عنایت خود قرار داده و فرمایشات راهبردی کلانی ارائه میدهند.
عضو کابینه دولت مردمی ادامه داد: مقام معظم رهبری معلمان را پیشران تمدن نوین اسلامی و شکوفایی اسلامی اعلام کردند و مصادیق را نیز اعلام کردند و تربیت نسل آینده را منوط به معلمان و نظام تعلیم و تربیت دانستند.
نوری با اشاره به اینکه در راهبردهای کلان اجرایی، مقام معظم رهبری به اجرای سند تحول آموزش و پرورش اشاره کردند، گفت: با گذشت ۱۰ سال از تصویب سند، ایشان از نحوه اجرای آن ابراز نارضایتی کردند، زیرا شاخصه های آن به شاخص های قابل سنجش تبدیل نشده است. ایشان در مورد تربیت معلم فرمودند که تامین نیروی انسانی در آموزش و پرورش و کیفیت تربیت معلم باید بهبود پیدا کند. مقام معظم رهبری تشکر ویژهای از معلمان داشتند که در دوران کرونا به خوبی عمل کردند.
وی ادامه داد: ایشان در مورد تعداد بازنشستگان و ورود کم نیروی انسانی به آموزش و پرورش ابراز نگرانی کردند و برای رفع این دغدغه، در سال جاری ۳۴ هزار و ۸۱۳ نفر از طریق آزمون ماده ۲۸ وارد آموزش و پرورش خواهند شد و در توافق با وزارت علوم ۲۵ هزار نفر به سهمیه های دانشگاه فرهنگیان اضافه خواهد شد تا بخشی از کمبود معلم ترمیم شود. البته بخشی از این کمبودها، از ده سال پیش آغاز شده است که دانشگاه فرهنگیان با ۶۴ پردیس و ۳۰ واحد اقماری، فقط ۳۴۰۰ دانشجو پذیرش کرده است و ما برای سال تحصیلی جدید این ظرفیت را به ۵۰ هزار نفر می رسانیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه حضرت آقا در مورد کارهای کیفی که در دانشگاه فرهنگیان باید انجام شود، فرمایشاتی داشتند، اظهار کرد: نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان باید افزایش یابد و در توافق با وزارت علوم مقرر شده است تا این کار انجام شود. ایشان در مورد مسائل معیشتی و حقوق معلمان و پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی هم توصیه هایی فرمودند که با همکاری دولت لحاظ خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به قانون رتبه بندی معلمان که در راستای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: قانون رتبه بندی به افزایش کیفیت آموزش و پرورش منجر خواهد شد و رتبه بندی علاوه بر افزایش کیفیت به بهبود معیشت معلمان نیز کمک خواهد کرد که اکنون در مرحله بررسی آیین نامه اجرایی است.
عضو کابینه دولت سیزدهم درباره نحوه اجرای سند تحول، اظهار کرد: باید شاخص های کمی برای سند تحول داشته باشیم. سند تحول ۱۳۱ راهکار در ذیل ۲۳ هدف عملیاتی دارد که برای این راهکارها باید شاخص های کمی به دست بیاوریم و اکنون قرارگاهی برای اجرای سند تحول تاسیس کردهایم، اما باید اجرای سند را در مدرسه مشاهده نماییم. برای اجرای سند تحول، باید گفتمان سازی شود که در این راستا تفاهمنامهای با صدا و سیما امضا شده تا اجرای سند تحول به دغدغه ای در جامعه تبدیل شود.
عضو کابینه دولت سیزدهم در مورد زیرساخت هایی که در دوره کرونا و برای آموزش مجازی مهیا شده است، اظهار کرد: نظام آموزشی در دوران کرونا نباید مدت طولانی تعطیل می شد و در تابستان امسال برای عقبماندگی هایی که ناشی از تعطیلی مدارس در دوره کرونا اتفاق افتاده است کلاس های جبرانی برای دانش آموزان برگزار خواهیم کرد و در باز تجسم آینده نیز بخش عمدهای از فعالیت های فوق برنامه و تکالیف درسی می تواند در بستر شبکه شاد انجام شود. البته دانش آموزان هم اکنون نیز از شبکه شاد برای تقویت درس هایشان استفاده می کنند.
نوری در مورد استفاده از رتبه های برتر کنکور در آموزش و پرورش اظهار کرد: علاقه مندیم تا رتبه های برتر کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان شوند و برای ترغیب ورود نخبگان به آموزش و پرورش مقرر شده تا این افراد به جای پنج سال اولین رتبه خود را ظرف سه سال بگیرند. افراد نخبه در حرکت جامعه و آموزش و پرورش به سمت یک جامعه دانش بنیان کمک بیشتری خواهند کرد.
عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به این که مدارس در سال های گذشته از نبود بودجه برای کیفیسازی رنج می بردند، اظهار کرد: بودجه آموزش و پرورش در سال جاری نسبت به بودجه عمومی کشور رشد خوبی داشته است و این موضوع باعث می شود تا بتوانیم کیفیت مدارس دولتی را افزایش دهیم و دانش آموزان ما بتوانند بر آیند آموزشی بهتری داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش در مورد فرمایش مقام معظم رهبری در مورد حذف بخش هایی از برنامه درسی که برای دانش آموزان اثربخش نیست، اظهار کرد: کتاب های درسی برای سال تحصیلی آینده چاپ شده است، اما قول می دهیم مواردی که نیاز به حذف دارد، شناسایی و موارد کاربردی مانند: مهارتآموزی، تقویت هویت ملی، قانون و نظم پذیری در برنامه درسی لحاظ شود.