به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آمورش و پرورش، پیش از ظهر امروز حسن ملکی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع پنجاه و یکمین جشنواره بین المللی فیلم رشد و در سالن جلسات سازمان پژوهش برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره یک رویداد بی نظیر علمی، فرهنگی، هنری و تربیتی در داخل کشور است.
وی افزود: جشنواره بین المللی فیلم رشد با بیش از 50 سال سابقه برگزاری در زمره جشنواره های کهنسال قرارگرفته و در سال جاری با شعار «آینه در تصویر» کار خودش را آغاز کرده است.
ملکی تصریح کرد: ایجاد زمینه مناسب برای رشد استعداد فیلمسازان حرفه ای و غیرحرفه ای، تبادل فرهنگی و هنری با سایرکشورها، ارتقای جایگاه فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی در سطح کشور، تشویق هنرمندان برجسته داخلی و خارجی به تهیه فیلم، آگاهی از تحولات علمی و تربیتی کشورهای جهان، توسعه فرهنگی به کارگیری فیلمهای آموزشی در برنامه ریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری از جمله اهداف برگزاری پنجاه و یکمین جشنواره فیلم رشد است.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان این جشنواره شامل؛ فیلم سازان حرفه ای، نیمه حرفه ای و غیرحرفه ای می شود و فیلم سازان غیرحرفه ای شامل معلمان، دانشجومعلمان و دانشآموزان دوره متوسطه می شوند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی، گفت: آثار واصله به دبیرخانه جشنواره در 5 قالب؛ داستانی کوتاه، داستانی بلند، مستند کوتاه، مستند بلند و پویانمایی، ارائه شده است.
وی ادامه داد: تعداد فیلمهای خارجی دریافت شده هزار و ۹۸۰اثر و تعداد فیلمهای ایرانی هزار و ۱۷۵اثر است که در مجموع ۳هزار و ۱۵۵اثر فیلم در این جشنواره مشارکت دارند. کشورهای هند، آمریکا، ایتالیا، ترکیه، روسیه و اسپانیا بیشترین آثار را به این جشنواره ارسال کردند.
ملکی افزود: در بین کشورهای اسلامی، بیشترین آثار مربوطه به کشورهایترکیه، مصر بنگلادش، پاکستان، اندونزی، قزاقستان، مراکش، ازبکستان، مالزی، لبنان و افغانستان بوده است. از بین ۱۵کشور که با ایران مرز مشترک دارند، ۱۲کشور با ارسال فیلم در پنجاه و یکمین جشنواره فیلم رشد مشارکت دارند و بیشترین تعداد آثار ارسالی مربوط به کشورهای ترکیه و روسیه و کمترین تعداد نیز مربوط به بحرین و عربستان است.
وی ادامه داد: از بین کشورهای عربی تعداد چهارده کشور عربی برای شرکت در این جشنواره، فیلم ارسال کردند که بیشترین آثار از کشور مصر و کمترین آثار از بحرین، عربستان، یمن و فلسطین بوده است. همچنین ۵۳۰دانشجوی خارجی برای جشنواره رشد آثار خود را ارسال کرده اند و تعداد ۶گروه سه نفره از اساتید عرصه فیلم و سینما آثار را داوری کرده اند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی خاطرنشان کرد: غنی سازی محتواهای آموزشی از جمله اهداف مهم جشنواره های فیلم رشد 50 و 51 بوده است.
وی ادامه داد: برای نصب رمزینههای سریع پاسخ، در کتب درسی از فرآوردههای جشنواره فیلم رشد استفاده میشود و بهره مندی از تکنولوژیهای آموزشی، کاربردی کردن محتواهای آموزشی، تقویت بعد هنری و زیباشناسی کتب درسی از جمله اهداف دیگر برگزاری جشنواره فیلم رشد است.
ملکی اظهار کرد: بستههای تربیت و یادگیری در سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی براساس اسناد بنیادین آموزش و پرورش درحال تدوین است که متناسب با نیازهای دوره تحصیلی مختلف است.
وی اضافه کرد: این جشنواره از 20 تا 26 آذر ماه برگزار خواهد شد و اختتامیه این جشنواره 26 آذرماه در سینما فلسطین برگزار میشود. در این مراسم تندیسی از سوی رئیس سازمان پژوهش به «خانواده شهید لندی» اهدا خواهد شد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی گفت: در سال های قبل از شیوع کرونا فیلم های برگزیده از طریق معاونت پرورشی در استان ها برای دانش آموزان نمایش داده میشد اما پس از شیوع کرونا این امکان وجود ندارد.
وی افزود: در این جشنواره، ما برای معلمان و دانش آموزان برنامه داریم، لذا 310 فیلم دانش آموزی و 96 فیلم مربوط به معلمان در این جشنواره مشارکت دارند.
ملکی تصریح کرد: بُعد فیلم های برگزیده در جشنواره امسال، پررنگ تر و مؤثرتر است و این شاخصه جشنواره امسال نسبت به جشنواره های سال های قبلاست.
شایان ذکر است، در حاشیه این نشست از پوستر پنجاه و یکمین فیلم رشد رونمایی شد.