به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، سیدمصطفی آذرکیش؛ درخصوص جزئیات تدوین برنامههای درسی شاخه فنی و حرفهای و کاردانش اظهار کرد: یکی از سیاستهای اصلی ئزارت آموزش و پرورش این است که در تعامل و مشارکت با بحثهای اجرایی و بازار کار بتوانیم آموزشها را به نیازها نزدیک کنیم؛ براین اساس، امسال رشتههای جدیدی به شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش اضافه شده است.
وی افزود: «محیط بانی»، «حمل و نقل ریلی»، «خدمات فروشگاهی»، «بهداشت عشایر و روستا»، «بازیافت مواد» و «انرژی» اسامی رشته های جدیدی هستند که به دو شاخه کاردانش و فنی و حرفهای اضافه شده اند.
آذرکیش با بیان این که امسال بیش از 77 رشته کاردانش و فنی و حرفهای به روزرسانی شدهاند، ادامه داد: «توسعه مدارس وابسته»، یکی از مهم ترین سیاست های ما در سال تحصیلی آینده است؛ خوشبختانه در برخی از دستگاهها تعداد این مدارس تقریباً بیش از 5 برابر شده است؛ به طور مثال در بخش وزارت جهاد کشاورزی، از تعداد 8 مدرسه به 40 مدرسه و در بخش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تعداد 33 مدرسه به 49 مدرسه رسیده ایم و در بخش وزارت راه و شهرسازی، 6 رشته محل برای اولین بار ایجاد کرده ایم.
مدیرکل دفتر کاردانش و فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در سال آینده، استمرار فعالیتهای کیفیتبخشی را در قالب مسابقات و جشنوارهها خواهیم داشت، همچنین مسابقات مهارت را نیز برگزار میکنیم که 31 تیم هنرجوی کشوری در حال رقابت در این مسابقات هستند.
آذرکیش با اعلام این که بسیاری از برگزیدگان نشان طلا و نقره مسابقات «مهارت»، از فارغالتحصیلان هنرستانی هستند، افزود: در خصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس کاردانش و فنی و حرفه ای، افزایش 1.6 درصدی را داشته ایم که این موضوع شامل بالغ بر 65 هزار هنرجو میشود که امسال وارد هنرستانها شدند و این امر از استقبال خوب خانوادهها از هنرستانها خبر میدهد.
مدیرکل دفتر کاردانش و فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر توسعه هنرستانها به ویژه با کمک جامعه خیرین مدرسهساز گفت: امسال، شعار مجمع خیرین مدرسهساز، «ساخت و تجهیز هنرستانها و افزایش مهارتآموزی هنرجویان» است. در بودجه سال 1401 نیز تلاش بر این است که شرایط بهتری برای تجهیز و به روزآوری تجهیزات هنرستانها داشته باشیم.